Water Natuurlijk verliest een zetel bij waterschapsverkiezingen.

De uitslag van de Waterschapsverkiezingen was wel een beetje teleurstellend voor Water Natuurlijk, de partij waarvoor ik kandidaat 9 was. We gingen namelijk van 4 naar 3 zetels. Ik zit daar niet bij. Grote winnaar was Groen, Water en Land, dat van 4 naar 7 zetels klom. Wij denken dat veel kiezers pas in het stemhokje hebben gekeken wat ze zouden stemmen. Ook de groene kiezers. Als je dan boven de eerste lijst een partij met “groen” in de naam ziet, kies je die wellicht. Veel kiezers die duurzaamheid bovenaan hun verlanglijstje hebben staan, weten niet dat GroenLinks en D66 adviseren om op ons te stemmen. In veel andere wetenschapsgebieden heeft Water Natuurlijk juist wel gewonnen en is daar vaak de grootste partij. De puzzel die ons nu bezig houdt is: hoe kunnen wij de volgende keer de kiezers beter bereiken?

Vrijwel de hele waterhuishouding is in de afgelopen eeuw ingericht op nuttigheid voor mensen. Dat moet anders, voor de natuur, maar net zo goed voor de mensheid. Voor planten, dieren en mensen is schoon water een levensvoorwaarde. De Kader Richtlijn Water biedt het waterschap concrete handvatten om de waterkwaliteit te verbeteren. Daar wil Water Natuurlijk graag aan bijdragen. Ik wil mij ook inzetten voor het natuurvriendelijk beheren van bermen en ecologische oevers.  En voor uitbreiding van kano-, fiets- en wandelroutes. Als raadslid voor Alkmaar is mij dat eerder gelukt.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Wiebe schreef:

    Gevonden, 009.

    Op 20 maart die zonnebloemzaden de grond in?

    1. Helemaal goed om de zonnebloemzaden die ik namens Water natuurlijk uitdeel bij de aanvang van de nieuwe lente te zaaien. Gaatje in de grond maken en een paar centimeter onder het zand ingraven. Stuur een fotootje als de zonnebloemen manshoog geworden zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s