Pinksterbloemen in De Leedjes en sterhyacinten in de Alkmaarder Hout

Natuur in de Stad afl.3.

Zondag bracht met het mooie weer een bezoek aan De Leedjes, een fraai natuurgebiedje bij de kippenbrug in Oudorp. Dit terreintje wil ik dit jaar een beetje blijven volgen. Nu zag ik er mijn eerste pinksterbloemen.

Dinsdag was het alweer mooi weer. Ik liet mijn bureautaken liggen en toog er weer op uit. Halverwege mijn tochtje bestudeerde ik op een bankje in de Algemene Begraafplaats even de KNNV-uitgave over de Stinzenflora van de Hout.  Vanaf nu ken ik zodoende het verschil tussen sneeuwroem (met een wit hartje) en sterhyacint (scilla).

Ik kon het ook niet laten een aantal foto’s te maken met mijn favoriete Nederlandse bloemen-kleurencombinatie paars en geel.

Rutger Polder schrijft in de hierboven genoemde KNNV-uitgave dat er geen kievitsbloemen meer werden gespot in de Alkmaarder Hout. Ik kwam er wel een tegen in een tuin die grenst aan de Hout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s