De GroenLinksboom

Rekerhout 081 Rekerhout 090 Rekerhout 093 Rekerhout 097

In het park De Rekerhout staat de GroenLinksboom. Langs het fietspad bij een van de tennisvelden. Deze boom hebben wij in 2006 aan de gemeente geschonken. Daarvoor had hij al een hele reis gemaakt. Wij hadden haar geplant op de plek waar de Huiswaarderweg doorgetrokken zou moeten worden door het open polder landschap richting Bergen*. Dat wilden wij beslist proberen te voorkomen. De plannen gingen gelukkig uiteindelijk niet door.

Ik ben trots op deze prachtige solitaire beuk. Beuken kunnen 250 tot 300 jaar oud worden en een enorme omvang bereiken. In het Heilooër bos staan er aardig wat. De gemeente heeft de afgelopen jaren 1000 nieuwe bomen geplant. Mooi zo. Maar daarvan zijn er maar een paar solitaire bomen die ook oud kunnen worden. Zulke bomen groeien uit tot prachtige markeringspunten. Ze geven de plaats waar ze staan een aansprekende eigenheid. Vaak ontbreekt de ruimte hiervoor. Op deze plek in de Rekerhout is die ruimte er gelukkig wel.

*Zie http://alkmaar.groenlinks.nl/nieuws/2006/10/15/rijkswaterstaat-wil-boom-van-groenlinks-niet .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s