Natuur in de stad: maarts viooltje

Het voorjaar broeit! Ik neem mij voor om dit zomerseizoen elke maand erop uit te gaan en fotoverslag te maken van de stand van de natuur in Alkmaar.  Zoals bekend is er inmiddels meer biodiversiteit in steden dan op het boerenland. Aan de ene kant heel erg, aan de andere kant is de Alkmaarder niet slecht bedeeld. We hebben veel natuurgebiedjes, bloeiende bermen enzovoort. Ik doe bijna alles op de fiets en geniet daar erg van. Deze maand fotografeerde ik een aantal echte wilde stadsbloemen van het prille voorjaar. Speenkruid zie je op heel veel plekken. Longkruid en speenkruid heb ik eerder deze week hier gefotografeerd langs het Rekerdijkje.

Het maarts viooltje stond tussen de flats aan de Maasstraat.

Op klein hoefblad, normaal een van de eerste  bloeiers, heb ik best lang moeten wachten dit jaar. Vandaag kwam ik klein hoefblad en dotterbloem tegen in de Oosterhout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s