Cursus Eerlijke Economie

In het najaar geef ik weer een cursus van vier lessen op de Volksuniversiteit over Eerlijke Economie. Alkmaar. We bespreken we de visie van belangrijke hedendaagse denkers op grote, hedendaagse economische problemen: klimaatverandering, bankencrisis en oneerlijke globalisering. We bespreken auteurs die juist ook hoopvolle, fundamentele oplossingen bepleiten. Wie snel een idee wil hebben over hoe ik bezig ben met de thema’s van eerlijke economie kan het beste in de kolom  hiernaast klikken op deze link: alle blogs: inhoudsopgave per categorie (1). Daar staan alle blogs ik daarover geschreven heb.

Deelnemers doen kennis op over een eerlijke economie. En ontwikkelen hun eigen visie hierover. Voor de pauze presenteer ik telkens een belangrijke denker of auteur. Na de pauze volgt dan de bespreking door de deelnemers. Het gaat bijvoorbeeld over: Wat verwacht ik van een eerlijke economie? Wat is een goed evenwicht tussen werken en vrije tijd? Hoe kan ik zelf bijdragen aan een eerlijke economie? Welke gewenste veranderingen moeten op politiek- of zelfs wereldniveau aangepakt worden?

Aan de orde komen thema’s als: Is economische groei voorwaarde voor een duurzame toekomst? Hoe kan een kringloopeconomie eruit zien? Waarom neemt de ongelijkheid toe? Welke alternatieven zijn er voor het huidige financiële stelsel? Hoe kan de opbrengst van de globalisering eerlijker verdeeld worden? Welke krachten belemmeren de vorming van een eerlijke economie?

Bij voldoende belangstelling zijn er aansluitend nog 4 bijeenkomsten.

Het lijkt mij geweldig om op deze manier mijn kennis en opvattingen over een eerlijke economie te kunnen bespreken. Geen betere toets van je eigen ideeën dan erover praten met geïnteresseerde anderen!!

Start woensdag 4 oktober. De cursus van vier avonden kost €60. Locatie: OSG Willem Blaeu.

Willem Jansz. Blaeu door J. Falck.

Zie op de site van de Volksuniversiteit:  https://www.vualkmaar.nl/andere-cursussen/Eerlijke-%20economie

Ter oriëntatie kunt u de Open Dag bezoeken. Deze is op zaterdag 8 september 2018 van 11:00 uur tot 15:00 uur, in de O.S.G. Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK Alkmaar.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s